German

English

French

Italian

Spanish

Polish

Czech

Swedish

Dutch

Bedienings- en montagehandleiding: MarderSICHER Ultra

Als familiebedrijf uit het Duitse Baden-Württemberg ontwikkelen, produceren, monteren en distribueren wij onze marterverjagers sinds 2003 in Duitsland.

Onze MarderSICHER-systemen kunnen in elk type voertuigmodel worden gemonteerd.

Inhalt

1. Werking

2. Montage in het voertuig

3. Montage in huis

4. Blauwe kabel

5. Instructies

Montage in het voertuig

Plaats de MarderSICHER Ultra in de motorruimte en bevestig deze met kabelbinders (bijv. aan het spatbord / afscherming van de passagiersruimte of vooraan naast de ventilator van de motor).

De verbindingskabel naar de accu van het voertuig of de massa van het voertuig moeten zodanig worden verlegd dat deze niet in contact komen met beweeglijke of warme delen.

Scheid de rode pluskabel op een geschikt punt en steek hem van twee kanten in de zekeringhouder.

Druk nu de zekeringhouder met een tang samen, zodat de 2 metalen plaatjes binnenin de zekeringhouder contact maken met de rode kabel.

Schuif de gestripte rode en zwarte kabeluiteinden op het uiteinde van de bijbehorende kabelschoen.

Druk vervolgens met een tang de uiteinden van de kabelschoenen samen. Controleer na het samendrukken of het uiteinde van de kabel goed in de kabelschoen is bevestigd.

Sluit de rode kabel aan op de pluspool van de autobatterij, op de overbruggingspool (pluspool voor externe start), aan een verbruiker (constante plus) of aan de zekeringkast.

De zwarte minkabel aan de minpool van de auto-accu of de massa van de carrosserie.

De blauwe kabel van de MarderSICHER Ultra is in de meeste gevallen niet nodig. Isoleer het uiteinde van de kabel (bijv. met isoleertape), zodat het niet in contact kan komen met de massa van het voertuig. Wikkel de kabel op en bewaar hem op een geschikte plek.

Nu mag u de zekering in de eerder gemonteerde zekeringhouder plaatsen. Klaar!

Als u het systeem wilt uitschakelen (bijv. bij inspecties), dient u de zekering gewoon uit de zekeringhouder te trekken.

Montage in huis

1. Besturingseenheid monteren

Bevestig de MarderSICHER Ultra met behulp van schroeven of kabelbinders op een geschikte plek aan de muur of het plafond. Let erop dat de luidspreker niet afgedekt wordt en dat het ultrageluid zich ongestoord in de ruimte kan verspreiden.

2. Koppeling bevestigen

Steek de koppeling op het uiteinde van de stroomadapter.

3. Kabel vastklemmen

Draai de beide schroeven van de koppeling los en verbind de rode kabel met de pluspool en de zwarte kabel met de minpool van de koppeling. Draai nu de schroeven vast en controleer of beide kabeluiteinden goed zijn aangesloten.
INFO: De blauwe kabel is niet nodig. Isoleer het uiteinde van de kabel (bijv. met isoleertape). Vervolgens opwikkelen en op een geschikte plek bewaren.

4. Op het stroomnet van de woning aansluiten

Steek nu gewoon de stekker in het stopcontact en KLAAR!